Konuşmacılar
Prof. Dr. Jan Buitelaar
Radboud Üniversitesi Tıp Merkezi -
Donders Beyin, Biliş ve Davranış Enstitüsü
Dr. Buitelaar, araştırmalarını nörogelişimsel bozukluklar alanında özellikle dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu, otizm spektrum bozukluğu ve dürtüsellik ve saldırganlıkla ilişkili araştırmalar alanında yürütmektedir. Araştırmaları Avrupa Birliği, NIH ve Hollanda Tıbbi Araştırma Konseyi'nin sağladığı çok sayıda fonla desteklenmekte olup önemli bilimsel projelere katkıda bulunmuştur.
Kariyeri boyunca birçok ulusal ve uluslararası ödül alan Dr. Buitelaar 2011 yılında Hollanda Psikiyatri Derneği tarafından araştırma ödülüne layık görülmüş olup 2014'te Frankfurt Goethe Üniversitesi'nde Merz Konuk Profesörlüğü, 2019 yılında Avrupa Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Derneği ESCAP Oeuvre ödülü, 2022 yılında Avrupa Hiperkinetik Bozukluk Ağı Yaşam Boyu Başarı ödülü ve 2023 yılında Uluslararası Otizm Araştırmaları Derneği Yaşam Boyu Başarı ödülü gibi birçok ödül almıştır. Buitelaar, Uluslararası Otizm Araştırmaları Derneği Üyesi, Dünya DEHB Federasyonu başkan yardımcısı, Eunethydis Yönetim Kurulu üyesi ve saymanı ve Avrupa DEHB Kılavuz Grubunun üyesidir. Ayrıca birçok dergide baş editörlük ve eş-editör olarak görev yapmaktadır.
Yayınladığı 1000'den fazla hakemli bilimsel makale,
100.000'den fazla alıntı almıştır ve dünya çapında en sık alıntı yapılan %1 araştırmacı arasındadır.
Prof. Dr. Nahit Motavalli Mukaddes
İstanbul Çocuk Ergen Psikiyatrisi Enstitüsü
Çocuk, Ergen ve Erişkin Psikiyatrisi uzmanıdır. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalında eğitimci, araştırmacı ve yönetici olarak pek çok görev üstlenmiştir. 2013 yılından itibaren akademik ve klinik etkinliklerini İstanbul Çocuk Ergen Psikiyatrisi Enstitüsünde yürütmektedir.
Klinik tecrübelerinin yanında akademik deneyimleri ile bizleri büyüleyen Sayın Prof. Dr. Nahit Motavalli Mukaddes’in 100’ün üzerinde araştırması uluslararası ve ulusal bilimsel dergilerde yayımlanmış, yayınladığı eserler 6000 üzerinde alıntılanmıştır. Ülkemizde aileler ve genç psikiyatristler için adeta rehber olan, özellikle nörogelişimsel bozukluklar alanında çok sayıda kitabı bulunmaktadır. Ayrıca Türkiye Otizm Eylem Planı çerçevesinde Sağlık Bakanlığının başlattığı Otizm Erken Tanı Eğitim Planında gönüllü olarak yer almış, aile hekimlerimizin farkındalığının artmasında önderlik etmiştir.
Prof. Dr. Eyüp Sabri Ercan
Ege Üniversitesi
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Anabilim Dalında uzmanlık eğitimine başlamıştır, 1997 yılında uzmanlık eğitiminin bir bölümünü Kanada Toronto Üniversitesi ve Scarborough Hastanesi Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu kliniklerinde Prof. Dr. Atilla Turgay ile geçirmiştir. Bu tarihten Prof. Turgay’ın kaybına kadar geçen yaklaşık 24 yılda, Dr Turgay ile birlikte sayısız bilimsel çalışmaya, ortak ulusal ve uluslararası konferansa ve kitaba imza atmışlardır.
Prof. Dr. Eyüp Sabri Ercan, 2014-2021 yılları arasında Türkiye Çocuk ve Genç Psikiyatrisi Derneği başkanlığı yapmıştır. Bu süreçte Çocuk ve Ergen Psikiyatrisinde koruyucu hekimlik uygulamaları konusunda son derece kapsamlı çalışmalar başlatmıştır. Bu bağlamda ilk olarak ülkemizde çocuk ruh sağlığı bozukluklarının profilinin belirlenmesi için Türkiye Epidemiyoloji Çalışmasını başlatmış olduğu çalışma 2015 yılında 39 ilden 157 araştırmacının katılımıyla başarıyla bitirilmiştir. Ülkemizde Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi alanında bilimsel çalışmaların sayısının ve kalitesinin artırılması amacıyla Prof. Dr. Selahattin Şenol Bahar Okulu adı altında metadoloji kongresi düzenlemiştir. Bu yıl 8.si düzenlenecek olan bu kongrelerin hepsinin kurucusu ve eş başkanı olan Prof. Dr. Eyüp Sabri Ercan, bu kongrelerde dünyanın en saygın araştırmacılarının genç Türk doktorlarla bizzat çalışarak onlara model olmasını sağlamıştır. Web of Science’da 87, Pubmed’de 68 uluslararası makalesi olan Prof. Dr. Eyüp Sabri Ercan’ın Google Akademik profilinde H endeksi 24’tür.
Prof. Dr. Neslihan İnal
Dokuz Eylül Üniversitesi
1996 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olmuştur. Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’nda uzmanlık eğitimini 2001 yılında tamamlayıp akademik çalışmalarına aynı üniversitede devam etmiş olup 2015 yılından itibaren profesör doktor olarak çalışmaktadır. Araştırma ilgi alanı başta çocuk ve ergenlerde duygudurum bozuklukları olup birçok makale ve kitap da bölüm yazarlığı yapmıştır. Duygudurum bozuklukları alanında TPD duygudurum bozuklukları araştırma ödülü (2002), Bipolar Bozukluklar Derneği Araştırma Proje Ödülü (2009), International Society of Bipolar Disorders (ISBD) bipolar bozukluklar alanında uluslararası genç araştırmacı ödülünü kazanmıştır.
2003 tarihinde Amerikan Ulusal Ruh Sağlığı Enstitüsünde (NIMH) Ellen Leibenluft önderliğindeki pediatrik bipolar bozukluk araştırma ekibinde konuk araştırmacı olarak çalışmıştır. 2008 tarihinde Fogarty International Fonu ve Harvard Çocuk Hastanesi desteği ile “Bipolar bozuklukluk ve duygudurum regülasyon sorunlu çocuklarda yaygın gelişimsel bozukluklar traitleri çalışması” için Michigan Üniversitesi Otizm Merkezi’nde “Otizmli çocuklu anne babalarla yarı-yapılandırılmış ADI-R eğitimi” almıştır. 2012 yılında Türkiye Çocuk ve Genç Psikiyatrisi Derneği Duygudurum Bozuklukları Komisyonu’nu kurmuş halen başkanlığını yürütmektedir. 2014-2018 tarihleri arasında Türkiye Çocuk ve Genç Psikiyatrisi Derneği yönetim kurulunda genel sekreter ve ikinci başkan olarak çalışmıştır. Halen Türkiye Çocuk ve Genç Psikiyatrisi Derneği’nin yönetim kurulu başkanıdır.
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--